Vi har hållit vad ni lovat sedan 1959

Vi har servat tryckerierna i Göteborgstrakten med slutbearbetning av trycksaker i över 50 år. Tre generationer, två flyttar, en brand och en hel del nya maskiner senare har vi kunder inom detaljhandel och industri på många håll i landet. Men löftet är detsamma – vi håller vad ni lovar!

 

Bokbinderiet Skylt och Fals SOFI AB är ett familjeföretag, grundat 1959 av Evert Söderholm i en källare på Hisingen. Tio år senare tog styvsonen Roger Ankén över och fick ordentlig fart på affärerna. Almanackor var en stor produkt då, och all bigning och stans gjordes för hand.

En expedition till Karlavagnen

Källaren blev snart för liten, och företaget flyttade till större lokaler på Lindholmen. På 80-talet eldhärjades de nya lokalerna; byggnaden fick omfattande skador. Under återuppbyggnaden hyrdes provisoriska lokaler på Karlavagnsgatan i närheten. Efter återflytten expanderade man gradvis i den nya fastigheten. Med tiden blev lokalerna dock rätt opraktiska: Verksamheten var utspridd över tre våningar där kontoret låg högst upp, och de största maskinerna längst ner.

Tredje generationen tar över

Det blev till slut ohållbart och 2004 flyttade vi till mer praktiska lokaler i Högsbo Industriområde där vi fortfarande ligger. Idag drivs verksamheten av den tredje generationen. Än idag tillverkas stansarna för hand, men givetvis har maskinparken utökats och förnyats. Och ni möts av personlig service, högkvalitativt handarbete, korta leveranstider och hög leveranssäkerhet.

– Vi håller vad ni lovar!